Byggeårsstatistik

Figuren er en statistik over hvornår de nuværende huse på Emdrup Engvej og Emdrup Mosevej er bygget.

Men den viser også et par interessante detaljer:

Ved folketællingen 1921 var kun 2 adresser beboede, nemlig Emdrup Mosevej 4 og Emdrup Mosevej 8 - og her er nuværende ejendomme fra 1934 hhv 1935. Hvilken bebyggelse var der mon tidligere?

Det viser sig dog efter oplysninger fra Emdrup Mosevej 4, at det nuværende hus faktisk blev bygget som 1-planshus i 1921 og at det så i 1934 fik bygget en 1. sal, således at de offentligt tilgængelige BBR-registeroplysninger viser sig at rumme en - og måske flere - unøjagtigheder mht. byggeår. Figuren ovenfor vil blive opdateret, når der indløber flere rettelser.


Den gamle medlemsfortegnelse kastede også nyt lys over byggeårsstatistikken og nogle underlive detaljer om beboelse. Det viser sig i denne fortegnelse, at de ulige numre på Emdrup Engvej blev ændrede i 1930'erne som følge af en tredeling af den stor nr. 1-grund (som iøvrigt oprindeligt var 2 udstykningsnumre).

Det oprindelige hus på Emdrup Engvej 17 var bygget i 1920. Indtil 1930'erne havde denne grund nummer 13 og var beboet af ejeren, gasværksarbejder Knudsen, med hustru, 2 døtre og et barnebarn fra ca 1924.

Tilsvarende gælder for Emdrup Engvej 7, der oprindeligt hed Emdrup Engvej 3 og blev bygget i 1924, blev beboet af ejeren, murer Hansen med familie.

Og Emdrup Engvej 19, der oprindeligt hed Emdrup Engvej 15 og blev bygget i 1924, blev i stueetagen beboet af ejeren, jord- og betonarbejder Petersen med familie samt to øvrige familier på 1. sal


I folketællingerne kan også ses beboernes erhverv. I 1925 findes en enkelt sporvejstjenestemand. Ingen af de øvrige i 10 beboede huse ser ud til at have haft med sporveje at gøre, men sporvognene var jo endnu ikke nået helt her ud på landet. Senere folketællinger viser flere sporvejsarbejdere.

Ideen med denne side er ved fælles anstrengelser at få en mere fuldstændig historie over grundenes bebyggelse.

Byggestatistikken er baseret på de offentlig tilgængelige BBR-registeroplysninger, hvor dette link viser Emdrup Mosevej, men tilsvarende kan gennem linket søges på Emdrup Engvej - og meget andet.

Folketællingerne fra 1930 kan bl.a. ses på Danishfamilysearch, men iøvrigt på Rigsarkivets Arkivalier: Folketællinger

Vi vil i den kommende tid give en række hints til, hvordan hver enkelt kan finde oplysninger om sin ejendoms historie. Men meget kan findes i husets skøde med tilhørende dokumenter.